sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Skābeņu kūka


recepte-skabenes-kuka-recipe

170 °C

30 min

22 cm

4 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 3510 kcal
100 gramos: 243 kcal
Kūku var gatavot arī no skābenēm! Pateicoties tām, kūka nav šķebinoši salda, turklāt nezinātājam - pilnīgs pārsteigums.

Pagatavošana:

Biskvītam spinātus sablendē ar eļļu. Olas saputo ar 90 g cukura, tad saputotajā masā iemaisa sablendētos spinātus. Miltiem pieber cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Saputoto olu un spinātu masā iesijā miltus ar cepamo pulveri un sāli.

Biskvītu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (170 grādos pēc Celsija) uz aptuveni 30 minūtēm. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja, to iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.

Atdzisušam biskvītam nogriež virsiņu, ko sadrupina priekš dekorēšanas.

Aukstā ūdenī iemērc želatīnu.

Krēmam biezpienu sablendē ar jaunu skābeņu lapiņām (bez kātiņiem), saldo krējumu, 120g cukura un 1 tējkaroti vaniļas cukura. Skābeņu un cukura daudzumu katrs var variēt pēc savām vēlmēm.

Kad želatīns uzbriedis, to izkausē karsta ūdens peldē, un tad iemaisa krēmā.

Kūkas formā ar noņemamām malām ieliek biskvītu, uz tā - krēmu un kūku ieiek ledusskapī, lai želeja sastingst.

Kad želeja sastingusi, kūku izņem no formas un rotā ar zemenēm un biskvīta drumstalām.

Ja ir bažas par želatīna lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar kādu citu recinātāju, piemēram, agar-agaru, ir vērts ielūkoties šeit

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē