Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Biskvītam spinātus sablendē ar eļļu. Olas saputo ar 90 g cukura, tad saputotajā masā iemaisa sablendētos spinātus. Miltiem pieber cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Saputoto olu un spinātu masā iesijā miltus ar cepamo pulveri un sāli.
Biskvītu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (170 grādos pēc Celsija) uz aptuveni 30 minūtēm. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja, to iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.
Atdzisušam biskvītam nogriež virsiņu, ko sadrupina priekš dekorēšanas.
Aukstā ūdenī iemērc želatīnu.
Krēmam biezpienu sablendē ar jaunu skābeņu lapiņām (bez kātiņiem), saldo krējumu, 120g cukura un 1 tējkaroti vaniļas cukura. Skābeņu un cukura daudzumu katrs var variēt pēc savām vēlmēm.
Kad želatīns uzbriedis, to izkausē karsta ūdens peldē, un tad iemaisa krēmā.
Kūkas formā ar noņemamām malām ieliek biskvītu, uz tā - krēmu un kūku ieiek ledusskapī, lai želeja sastingst.
Kad želeja sastingusi, kūku izņem no formas un rotā ar zemenēm un biskvīta drumstalām.
Ja ir bažas par želatīna lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar kādu citu recinātāju, piemēram, agar-agaru, ir vērts ielūkoties šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām