Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Šis ēdiens ir kaut kas pa vidu starp pelmeņiem un lazaņju. Tas paver diezagn plašas interpretācijas iespējas, piemēram, dārzeņu mērcē var pievienot tomātus, ananasus. Arī garšvielu izvēle ir katra paša ziņā
Mīklai bļodā ieber 225 g miltus, pieber sāli, eļļu un samaisa. Tad miltu maisījumā ielej vārošu ūdeni un visu samīca mīklā. Ja vajadzīgs, pieber vēl nedaudz miltus. Mīklu saveļ bumbulī, pārklāj ar dvieli.
Dārzeņu mērcei sagriež sīpolus un papriku, sarīvē burkānus. Uz pannas nelielā eļļas vai taukvielu daudzumā apcep sīpolus, pievieno burkānus un pēc brīža arī papriku. Kad dārzeņi apcepušies, pielej ūdeni, pieber sāli un garšvielas, un atstāj uz nelielas uguns sautēties. Kad dārzeņi mīksti, pannu noņem no uguns.
Malto gaļu samaisa ar sāli, pipariem un, ja ir vēlme, tad vēl ar citām garšvielām.
Kad dārzeņu mērce atdzisusi, sāk veidot slinkos pelmeņus. To dara tā: mīklu plāni izrullē. Uz tās vienmērīgi izlīdzina maltās gaļas masu. Mīklu sarullē ruletē un sagriež gabalos.
Tos sakārto ugunsizturīgā traukā, pārlej ar dārzeņu mērci un šauj iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 40 minūtēm.
Ik pa laikam jāpaskatās, vai nav izvārījies viss šķidrums. Ja tā ir noticis, tad nedaudz ir jāpielej ūdens, lai sacepums nepiedegtu.
Kad tas ir gatavs, sacepumam pārber sarīvētu sieru.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām