sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Torte Rocher


recepte-torte-rocher

180 °C

15 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 5244 kcal
100 gramos: 414 kcal

Pagatavošana:

Biskvītam olas saputo ar cukuru. Saputotajā masā iesijā miltus, šķipsniņu sāls, kakao, cepamo pulveri. Visu samaisa.

Biskvīta mīklu var sadalīt divās vai trīs daļās un cept katru daļu atsevišķi vai arī izcept visu uzreiz un pēc tam horizontāli pārgriezt vairākās daļās.

Biskvītu cep 180 grādu temperatūrā, aptuveni 15 līdz 20 minūtes, atkarībā no biskvīta biezuma.

Kad biskvīts izcepts, to atdzesē (vēlams uz restēm, apgrieztu otrādi). Ja tas ir cepts vienā gabalā, tad pēc atdzesēšanas to horizontāli pārgriež uz pusēm, trīs vai četrās daļās (atkarībā, cik biezs biskvīts izdevies).

Krēmam izkausē 100 g šokolādi (drošāk to izdarīt ūdens peldē). Sviestu istabas temperatūrā puto, pieputojot izkausēto šokolādi un Nutellu. Kad krēms saputots, tajā iemaisa sasmalcinātus riekstus un vafeles. (Labāk izvēlēties vafeles ar kakao pildījumu, bez specifiskas garšas). Ja ar torti mielosies pieaugušie, krēmam var pieliet rumu vai konjaku.

Tortes kārtošana: Krēmu sadala tik daļās, cik ir biskvīta kārtas mīnus viens. Ja ir, piemēram, 4 kārtas, tad krēmu jāsadala 3 daļās. Uz biskvīta kārtas uzsmērē krēmu, uzliek nākamo biskvīta kārtu, atkal krēmu un biskvītu. Uz virsējās kārtas krēmu nesmērē.

Torti noslēdz ar šokolādes krēmu, ko iegūst, uzkarsējot saldo krējumu, kurā izkausē 80 g gabaliņos salauzstas šokolādes. Krēmu pārlej pār kūkas virskārtu. Rotā ar lazdu riekstiem un vafelēm.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē