Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Sviestu, 100 g cukura un miltus maisa, līdz izveidojas drumstalas. Atliek malā dažas ēdamkarotes ar drumslām, ko vajadzēs izmantot kūkas apkaisīšanai. Pārējās drumstalās iemaisa cepamo pulveri un tad krējumu. Masu saveļ mīklā, līdz tā iegūst tādu konsistenci, ka to var izrullēt. Ja nepieciešams, pieliek vēl miltus. Mīklu ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā atpūsties.
Aprikozes un plūmes aplej ar karstu ūdeni, lai tās izmirkst. Kad žāvētie augļi izmirkuši, no tiem nolej ūdeni. Atsevišķi sablendē aprikozes ar 2 ēdamkarotēm cukura un tad - plūmes arī ar 2 ēdamkarotēm cukura.
Mīklu sadala 3 daļās. Katru daļu izrullē pannas lielumā.
Pannā (ja vēlas, tad izmanto cepampapīru) ieklāj pirmo mīklas plāksni. Uz tās uzziež sabledētās plūmes. Uz tām uzliek otru mīklas kārtu. Uz to savukārt uzliek sablendētās aprikozes. Tās nosedz ar trešo mīklas kārtu. To apziež ar sulu, kas izspiesta no citrona, un apkaisa ar iepriekš malā atliktajām drumstalām.
Cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām