Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Izcila uzkoda kabaču laikā. Ruletes pildījumu katrs var gatavot pēc sirds patikas. Man vislabāk garšo tieši šī kombinācija - svaigais siers, svaigais gurķis un lasis. Taču tikpat labi šo ruleti var pildīt ar marinē grillētu papriku, ar sviestā apceptām gailenēm, saulē kaltētiem tomātiem utt.
Kabaču vietā var izmantot cukini. Ja kabači vai cuikini ir jauni, tos mizot nevajag. Ruletes krāsa būs spilgtāka.
Kabačus sarīvē uz sakņu rīves skaidiņās, apkaisa ar sāli un noliek malā. Apmēram pēc 20 minūtēm nospiež no sarīvētajiem kabačiem sulu.
Citā bļodā sarīvē burkānus, ķiploka daiviņas un sieru (labāk izvēlēties kādu labi kūstošu sieru) uz sakņu rīves, iemaisa olas, sakapātus zaļumus un pieliek kabačus, kuriem nospiesta sula. Bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pannā ieklāj cepamo papīru un to nosmērē ar eļļu. Uz cepamā papīra izklāj kabaču masu un liek cepties. Cep apmēram 25 minūtes, līdz augša un apakša ir apbrūnējusi.
Noliek atdzesēties.
Kad izceptā kabaču rulete atdzisusi, to apgriež ar kājām gaisā (virspuse parasti ir spilgtāka, tāpēc to labāk atstāt ruletes ārpusei) uz tās uzsmērē svaigo sieru, uzliek gurķus, lasi un satin ruletē.
Gatavo ruleti ieliek ledusskapī vismaz uz pāris stundām.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām