sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Ogu un jogurta drumstalkūka


recepte-ogu-jogurta-kuka

180 °C

40 min

20X25 cm

2 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 2166 kcal
100 gramos: 160 kcal

Atsvaidzinoša kūka ar vasaras ogām vai augļiem. Šajā receptē ir izmantotas upenes, taču tikpat labi var izmantot arī avenes, zemenes, plūmes vai arī persiku, bumbieru, ābolu šķēlītes. Tāpat der arī saldētas ogas. Ja nav pieejama kukurūzes ciete, to var aizstāt ar kartupeļu cieti, savukārt brūno cukuru - ar melasas cukuru vai pat parasto balto cukuru. Katra no šīm variācijām dos savu garšu.

Pagatavošana:

Citronam norīvē miziņu un to samaisa ar brūno cukuru. Pievieno miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri un sķipsniņu sāls. Tad maisījumā iemaisa sviestu, līdz izveidojas drupačas.

Noliek malā aptuveni 1 sauju drupaču, ko vajadzēs pārkaisīšanai. Pārējās drupašas ieklāj kūkas formas apakšā un pieblietē. (Šis sastāvdaļu daudzums paredzēts 20 cm X 25 cm taisnstūra vai 25cm apaļai kūkas formai. Ja panna lielāka, attiecīgi jāpalielina arī sastāvdaļu daudzums).

Citā bļodā sajauc jogurtu, cukuru un kukurūzas cieti. Ar šo jogurta maisījumu pārklāj drupaču pamatni. Uz jogurta masas uzliek upenes, bet virs tām - iepriekš malā atliktās drupačas.

Liek pannu cepeškrāsnī un cep 40-45 minūtes līdz virsējās drupačas izcepušās.

Kad kūka izcepusies, tai jāļauj atdzist un vēlams vismaz uz pāris stundām to ielikt ledusskapī.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē