sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Mežģīņkūka


recepte-lavasa-kuka

180 °C

40 min

40X50 cm

2 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 3349 kcal
100 gramos: 174 kcal

Mežģīņu kūkas pagatavošana neaizņem daudz laika: to var pagatavot 10 minūtēs (neskaitot cepšanai nepieciešamo laiku).

Šī kūka gatavota no mellenēm, bet to var gatavot arī ar citām ogām - sezonā ar svaigām, bet ziemā - ar saldētām.

Tā kā kūka nav ļoti salda, brīdinu, ka izteiktiem saldummīļiem tā negaršos. Tāpēc tiem, kuriem garšo saldumi, iesaku pielikt vairāk cukura nekā receptē minēts vai gatavu kūku apkaisīt ar pūdercukuru.

Pagatavošana:

Vispirms gatavo pildījumu. Bļodā 2 olas sakuļ ar 45 g cukura. Tad pievieno vaniļas cukuru, mannā un vēlreiz visu kārtīgi samaisā. Pēdējā piegājienā pievieno biezpienu.

Uz lavaša (40x50 centimetri, vēlams izvēlēties pēc iespējas plānāku lavašu) vienmērīgi izklāj pildījumu un uz tā saliek aptuveni 2/3 ogas. (1/3 no ogām jāatstāj dekorēšnai). Lavašu ar pildījumu satin ruletē, savukārt ruleti savij gredzenā. Cepšanas formā ieklāj cepampapīru (tā vēlāk būs vieglāk izņemt gatavo kūku) un tajā ieliek gredzenā sagriezto lavaša ruleti. Kad tā ielikta cepamtraukā, to viegli piespiež, lai izlīdzinātui.

Gatavo mērci pārliešanai: 2 sakuļ ar 45 g cukura, pievieno skābo krējumu un vaniļas cukuru. Visu samaisa līdz viendabīgai masai.

Šo mērci pārlej pār kūku un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos. Cep apmēram 40-45 minūtes.

Kad kūka ir izcepusies, to jāatstāj cepeškrāsnī vēl piecas minūtes un tikai tad jāīzņemi.

.

Kad kūka atdzisusi, to dekorē ar atstātajām ogām, un, ja ir vēlme, pārkaisa ar pūdercukuru.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē