sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Sacher torte


180 °C

45 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4841 kcal
100 gramos: 395 kcal

1882. gadā Austrijas princis Vencels fon Mesterrihs uzdeva savam galma pavāram radīt desertu īpaši augstiem viesiem. Diemžēl galvenais pavārs saslima un viņa vietā desertu ar izteiktu šokolādes garšu radīja jaunais pavārs Francs Zahers, kurš tobrīd bija tikai 16 gadus vecs, galmā nostrādājis vien divus gadus. Viesi desertu notiesājuši un kā jau galma ļaudis, īpašu sajūsmu nav izrādījuši.

Zachera torte popularitāti ieguva vien tad, kad Vīnē savā viesnīcā šo kārumu sāka piedāvāt Franča dēls - Eduards.

Taču tiklīdz torte ieguva popularitātes spozmi, tiesības uz to pieteica arī Demel konditoreja Vīnē, kurā savulaik strādāja Eduards tēvs - Francis - Zacher tortes radītājs.

Pēc ilgstošām tiesas prāvām puses vienojās, ka Zahera viesnīcām pieder oriģinālā Zahera tortes recepte, bet Demel konditoreja tiesīga pasniegt Eduarda Zahera torti.

Zahera viesnīcā pasniegtā torte ir vienīgā pasaulē, kuru drīkst parakstīt ar Sacher vārdu. Zacher kūkas ir lielākā vai mazākā mērā slavenās tortes līdzinieces, bet ne precīzas kopijas, jo oriģinālā recepte ir Zacheru ģimenes īpašums, kas tiek turēts noslēpumā.

Oriģinālo Zahera torti var nobaudīt šeit, bet Demela Zahertorti šeit.

Pagatavošana:

Izkausē pusi šokolādi. Vislabāk to darīt bļodā vai katliņā, kas ielikts liekākā traukā ar vārošu ūdeni.

Sviestu saputo ar cukuru un pieputo izkausēto šokolādi.

Pieputo olu batumus un iemaisa mandeļu miltus.

Atsevišķi saputo olu baltumus ar sāli un iecilā šokolādes masā.

Mīklu ieliek kūkas formā un liek cepties.

Kad kūka izcepusies, to izņem no krāsns un ļauj atdzist uz restītēm.

Kad kūka atdzisusi, to pārgriež horizontāli uz pusēm.

Aprikožu ievārījumu mazliet pasilda, tad vieglāk to ir pārsmērēt pār kūku.

Šokolādes glazūrai katliņā uzsilda saldo krējumu un pievieno gabaliņos salauztu šokolādi.

Glazūru maisa, līdz šokolāde pilnībā izkusi un masa ieguvusi viendabīgu izskatu.

Glazūru pārlej pāri kūkai.

Ja glazūra spīd, tad ar tādu torti lepotos pats Francis Zahers.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē