sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Šokolādes samts


180 °C

30 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4582 kcal
100 gramos: 365 kcal

Pagatavošana:

Novāra bietes. Kad tās atdzisušas, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.

Izkausē šokolādi. Drošāk to darīt ūdens peldē, tas ir, šokolādi ielikt bļodā vai mazā katliņā, ko savukārt ievietot lielākā katlā, kas piepildīts ar ūdeni. Katlu uzliek uz uguns. Sakarstot ūdenim, pamazām izkusīs arī šokolāde.

No kopējā cukura daudzuma atliek vienu ēdamkaroti cukura (vai vairāk, ja vēlas saldāku krēmu), bet pārējo saputo ar olām.

Saputotai masai piemaisa izkausēto šokolādi un sarīvētās bietes.

Masā iemaisa cepamo pulveri un eļļu.

Miltiem pieber naža galu sāli, samaisa un iesijā biešu- šokolādes masā .

Mīklu ielej kūkas formā un liek cepties.

Kad biskvīts gatavs, to izņem no kūkas formas un apgāztā veidā uzliek uz restītēm atdzesēties.

Kremam saputo saldo krējumu ar cukuru.

Atdzisušo biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm. Starp abām kūkas kārtām iesmērē saputotu saldo krējumu. Ar saldo krējumu noklāj arī kūkas virsu.

Rotā ar drupačām.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē