Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Olas saputo ar cukuru.
Pieputo mīkstu sviestu.
Tad masā iemaisa cepamo pulveri, norīvētu citrona miziņu.
Masā iesijā miltus, mīklu samaisa un noliek vēsumā atpūsties vismaz uz stundu.
Mandeleines cep speciālās formiņās, kas atgādina gliemežvākus.
Tā kā mīklā ir daudz sviesta, formiņa ir svarīga.
Teorētiski varētu izmantot jebkuru citu cepumu formu, taču līdzīgi kā riekstiņus ar iebiezināto pienu esam pieraduši redzēt noteiktā formā, tāpat franči Mandeleines atzīst tikai šādās- gliemežvāku formiņās.
Kad mīkla gatava to iepilda un liek cepties.
Gatavas Mandeleines izņem no formiņām un atdzesē.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām