Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Viktorijas biskvītkūkas galvenajām sastāvdaļām ir jābūt vienādā svarā. Tāpēc no kopējā cukura daudzuma atmēra tik daudz cukura, cik ir milti un sviests. Pārējo cukuru noliek priekš krēma.
Biskvītam izkausē sviestu un noliek atdzist.
Olas iesit putojomā bļodā, pieber cukuru, miltus, izkausēto un atdzesēto sviestu, cepamo pulveri un visu kopā puto.
To var darīt vai nu ar mikseri, vai putojamo slotiņu.
Puto, kamēr izveidojas viendabīga masa.
Mīklu sadala divās daļās un katru daļu izcep atsevišķi.
Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurot to biskvītā. Ja pie tā mīkla vairs nelīp, tad biskvīts ir gatavs.
Biskvīta gatavību var pārbaudīt arī viegli uzspiežot uz tā virsas. Ja biskvīts ir gatavs, tad virsma ir elastīga.
Saldo krējumu saputo ar cukuru.
Tradicionāli kūku veido no divām kārtām, starp kurām iesmērē aveņu ievārījumu un saputotu saldo krējumu.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām