Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Raugam uzber pāris karotes cukura, lai tas atdzīvojas. Sasilda pienu, iemaisa tajā aptuveni ceturtdaļu miltu, un iemaisa atdzīvojušos raugu. Noliek aptuveni uz 30 minūtēm rūgt
Tad piemaisa atilkušo cukuru, mīkstu sviestu, olu un miltus, kas sajaukti ar sāli.
Mīlklu no sākuma maisa bļodā. Pēc tam mīklu uzliek uz plakanas virsmas un mīca aptuveni 10-12 minūtes līdz tā kļūst mīksla un zīdaina.
Mīklu pārmsērā ar eļļu un noliek rūgt.
Mīkai jārūgst aptuveni 2,5 stundas, līdz tā dubultojas apjomā.Kad no mīklas izveidots kāds izstrādājumn,s to vēlreiz raudzē aptuveni 30-40 minūtes
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām