Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Šī cepumu recepte mūsu ģimenē ienāca ar cepumu paciņas starpniecību.
Kad no Norvēģijas atvestā " Bare Boer" cepumu paciņa bija jau gandrīz izēsta, es iedomājos palūkot, no kādām sastāvdaļām cepumi gatvoti, lai pati pamēģinātu atkārtot to burvīgo garšu.
Man par pārsteigumu līdzās sastāvaļām, cepumu ražotājs - Norvēģijas kompānija" Saetre" - uz paciņas bija nodrukājis recepti ar laba vēlējumiem tiem, kas paši mājās gribētu tos izcept!
Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sviestu, cukuru, auzu pārslas un sāli samaisa līdz veidojas drupačas.
Drupenajai masai pievieno sīrupu, ūdeni, rozīnes un žāvētās dzērvenes.
Samīca visu viendabīgā masā.
Mīklu saveļ desiņā aptuveni 5-7 cm diametrā.
Ieliek leduskapī uz 30 minūtēm atdzesēties.
Pēc tam mīklas desiņu sagriež 1 cm biezās šķēlēs un liek cepties.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām