Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Krufini jeb Cruffins (angl) ir kruasāna un mafina krustojums. Pēc būtības tā ir kārtainā rauga mīkla, kas aizdarīta ar sviestu un izcepta mafina formiņā.
Tāpat krufinus var cept no kārtainās mīklas. Vai arī izmantot gatavās mīklas plāksnes.
Var pagatvot gan saldus, gan sāļus krufinus, attiecīgi variejot ar pildījumu.
Mums ļoti garšo kanēļa krufini.
No sākuma gatvo rauga mīklu. Ja paredzēti sāļie krufini, tad cukura daudzums jāsamazina trīs reizes
Raugam uzber pāris karotes cukura, lai tas atdzīvojas. Sasilda pienu, iemaisa tajā aptuveni ceturtdaļu miltu, un iemaisa atdzīvojušos raugu. Noliek aptuveni uz 30 minūtēm rūgt
Tad piemaisa aptuveni vienu trešo daļu no kopējā cukura daudzuma, mīkstu sviestu, olu un miltus, kas sajaukti ar sāli.
Mīlklu no sākuma maisa bļodā. Pēc tam mīklu uzliek uz plakanas virsmas un mīca aptuveni 10-12 minūtes līdz tā kļūst mīksla un zīdaina.
Mīklu pārmsērā ar eļļu un noliek rūgt.
Mīkai jārūgst aptuveni 2,5 stundas, līdz tā dubultojas apjomā.
Mīlklu sadala aptuveni astoņās daļās. Katru daļu izrulē taisnstūrī, pārsmērē ar mīkstu sviestu, uzkaisa cukuru un kanēli un satin no šaurākā gala ruletītē
Ruleti pārgriež gareniski ar nazi un katru no pusītēm satin rozītē.
Mīklas rozītes ieliek mafinu formiņās un vēlreiz uzraudzē aptuveni 30-40 minūtes.
Uzrūgušos krufinus liek cepties sakarsētā cepeškrāšnī.
Kad krufini kļūst zeltaini brūni, tie ir gatavi
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām