Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Žāvētās plūmes, dateles sagriež gabaliņos un kopā ar rozīnēm iemērc rumā
Ābolus nomizo, sagriež gabalos un pavāra nelielā ūdens daudzumā aptuveni 5 minūtes, tad pieliek medu (medus vietā var likt brūno cukuru) un vēl pavāra pāris minūtes. Kartupeļu miltus iemaisa aukstā ūdenī un tad iemaisa karstajā biezenī. Pēc tam pieputo aptuveni 1 ēdamkaroti sviesta. Ābolu biezeņa mērci noliek dzesēties. Kūkai būs vajadzīgi 185g biezeņa, gatavojot pēc pamatreceptes.
Sviestu saputo ar balto cukuru un atlikušo brūno cukuru, pēc tam pieputo olu. Sviesa olu masā iemaisa atdzisušo ābolu biezeni, pieber kanēli un kakao. Miltos iemasa šķipsniņu sāli un sodu. Tad tos iesijā sviesta un ābolu maisījumā.
Žāvētos augļus apviļā kartupeļu miltos un iemaisa mīklā.
Mīklu ieklāj pannā un liek cepties.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām