sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Tentura ar Ziemassvētku garšu


°C

min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 1806 kcal
100 gramos: 262 kcal

Tentura (grieķiski: τεντούρα jeb tinktūra) ir tradicionāls Grieķijas Patras pilsētā gatavots liķieris jau kopš 15. gadsimta.

Receptes tika nodotas no vienas paaudzes otrai un laika gaitā katra no dzimtām kaut ko nedaudz ir pamainījusi.

Taču pamatsastāvdaļas ir identiskas - alkohols, ūdens, cukurs un fermenētas kanēļa, krustnagliņu, muskatrieksta un citrusaugļu mizu ēteriskās eļļas.

Tenturai jābūt aptuveni 25% stiprai, tumšā krāsā.

Ja tenturu pievieno ekspresso kafijai, tad grieķi tāpat kā itāļi šo dzērienu sauc par Korretto ( Corretto)

Pagatavošana:

Stiprajā alkoholā ieber cukuru, kanēļa standziņas, krustnagliņas, muskatriekstu un aplesīna mizas.

Sakrata un noliek vēsumā nostāvēties.

Katru dienu sakrata, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.

Process aizņem aptuveni 45 dienas.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē