Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Magoņu sēklas iemaisa paniņās un noliek aptuveni uz 2 stundām atpūsties.
Rudzu miltus samaisa ar sodu, ķimenēm, sēklu maisījumu, sāli.
Ābolu sarīvē uz smalkās rīves.
Paniņu un magoņu maisījumā iemaisa medu un iesala ekstraktu.
Tad paniņu maisījumam pievieno sarīvēto ābou, ūdeni un eļļu.
Miltos izveido bedrīti un tanī ielej paniņu maisījumu.
Mīklu kārtīgi samīca un izveido kukulīšus. Ja to dara ar slapjām rokām, kukulīši būs gludi un spīdīgi.
Ja vēlas, maizes virspusi var noklāt ar magonēm.
Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Gatavību var pārbaudīt ar nazi: ja iedurot to maizē un paturot 5 sekundes, pie tā nekas nepielīp, maizīte ir gatava.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām