Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Lai nebūtu jāizmanto pārtikas krāsviela, šajā biskvītā sarkanā krāsa iegūta, izmantojot bietes un dzērvenes.
Atšķirībā no krāsvielas, kas ir noturīga, šādā veidā iegūtais sakanais tonis mīklā var ātri oksidēties. Tāpēc biskvīts jācep uzreiz, tiklīdz mīkla gatava, lieki nekavējoties.
Biskvītam sviestu saputo ar cukuru un pēc tam pa vienai pievieno olas.
Miltus samaisa ar sāli, cepamo pulveri un kakao.
Sablenderē bietes un dzērvenes. Masu vēlreiz sablenderē ar paniņām, etiķi un citrona sulu.
Lieki nekavējoties biešu masu samaisa ar sviesta un olu masu un to visu iemaisa miltu masā.
Liek cepties cepeškrāsnī. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja pie tā nekas nepielīp, tad biskvīts ir gatavs.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām