Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Britu izcelsmes šefpavāra, restorānu īpašnieka Džeimija Olivera vārds ar ēdiena gatavošanu apsēstajiem nav svešs. Ideja pusizceptus kartupeļus saspiest un apslacīt ar etiķa maisījumu, lai panāktu to kraukšķīgumu, pieder viņam. Viņš iesaka izmēģināt kartupeļu apslacīšanai arī etiķa, salvijas un apelsīna miziņu sviesta maisījumu.
Vienāda izmēra kartupeļus nomizo un liek vārošā ūdeni. Vāra 7 minūtes, nokāš un atstāj uz 3 minūtēm caurdurī.
Novārītos kartupeļus kārto uz cepampannas, uz kuras ir uzlieta eļļa. Apmaisa, lai eļļa kartupeļiem tiek klāt no visām pusēm un liek cepties cepeškrāsnī apmēram uz 30 minūtēm, ja kartupeļi ir vidēji lieli. Ja lielāki, tad pāris minūtes ilgāk, savukārt, ja mazāki, tad nepilnas 30 minūtes.
Izņem kartupeļus no cepeškrāsns un katru kartupeli ar piestiņu saspiež plakanu. Sviestu, sarīvētu ķiploku, etiķi un garšvielas, kādas vēlas, samaisa un ar šo maisījumu apslaka katru kartupeli un tad liek tos atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 30 minūtēm.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām