Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Britu virtuves lepnums - Ziemassvētku pudiņš, ko šo svētku laikā gatavo teju katrā britu ģimenē.Tā receptes tiek rūpīgi saudzētas un mantotas vairāku gadsimtu garumā no paaudzes paaudzē. Tāpēc arī nav vienas, absolūti pareizas pudiņa recepes
Žāvēto augļu pudiņu recepšu vēsture meklējama jau viduslaikos, bet sākotnēji to pazina kā plūmju (vai pareizāk sakot, rozīņu) pudiņu, ko gatavoja jau 15. gadsimta sākumā. Tiesa, par Ziemassvētku tradīciju pudiņa gatavošana izveidojās daudz senāk.
Šī ir Great British Bake Off tiesneses Mērijas Berijas (Mary Berry) Ziemassvēku pudiņa recepte.
Ziemassvētku pudiņu briti mēdz izcept labu laiku pirms Ziemassvētkiem un tad, ik pa laikam to aplaistīt ar rumu, brendiju vai kādu citu alkoholu. Pirms pasniegšanas to atkal stundu tvaicē
Žāvētos augļus aplej ar sulu, kas izspiesta no apelsīna, un 45g ruma.
Saputo 75 g sviesta ar cukuru un iemaisa norīvēta apelsīna miziņas. Pēc tam pa vienai pieputo olas.
Miltus samaisa ar garšvielām un iesijā sviesta - olu maisījumā. Tajā iemaisa arī izmirkušos žāvētos augļus, izceptu un mazos gabaliņos sagrieztu ābolu, mandeļu skaidiņas, rīvmaizi.
Masu liek tvaicēties aptuveni 7 stundas.
100 g sviesta saputo ar pūdercukuru un tad piemaisa nedaudz uzildītu rumu vai brendiju.
Pirms pasniegšanas pudiņu pārsmērē ar ruma sviestu.
Tvaicēšanas process apskatāms šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām