sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Jamaikas Ziemassvētku kūka


recepte-ruma-kuka-Jamaican-cake-recipe

180 °C

60 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4195 kcal
100 gramos: 305 kcal

Līdzīgi kā Latvijā piparkūku mīklu un Anglijā Ziemassvētku pudiņu, arī Jamaikā Ziemassvētku kūku gatavo labu laiku pirms Ziemassvēkiem. Jamaikieši uzskata: jo kūka ilgāk stāvējusi, jo tā kļūst gardāka. Savukārt glabāšanas ilgums ir atkarīgs no ruma daudzuma - jo tā ir vairāk, jo kūka var stāvēt ilgāk.

Pagatavošana:

Žāvētos augļus iemērc 50 g ruma. (Jamaikieši to dara krietnu laiku pirms kūkas cepšanas). Kad tie izmirkuši, tos samaļ vai sablenderē.

Sviestu saputo ar brūno cukuru.

Pa vienai pieputo olas un pieliek dedzināta cukura sīrupu un vaniļas ekstraktu.

Miltus samaisa ar kanēli, cepamo pulveri, piparkūku garšvielām, sāli. Miltus iesijā sviesta un olu masā.

Mīklā iemaisa sablenderētos žāvētos augļus un norīvēta citrona miziņu.

Mīklu ielej kukas formā un liek cepties. Jamaikā kūkas gatavību pārbauda ar nazi, to iedurot kūkā. Ja pie tā nekas nepielīp, kūka ir gatava.

Vēl siltu kūku apsmidzina ar aptuvni 50 g ruma. Pēc atdzesēšanas glabā slēgtā traukā.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē