Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Vecmāmiņas laika recepte, kas transformēta modernā versijā.
Padomju laikos, kad veikalos kārumu nebija pilni plaukti, bet garšīgās tortes varēja nopirkt tikai pa retam vai blatam, pienā izmērcēta un apcepta baltmaize bija viens no fiksākajiem saldas uzkodas pagatvošanas veidiem. Turklāt šādā veidā varēja apēst maizi, kas vairs nebija mīksta
Arī šiem kumosiņiem labak izmantot baltmaizi, kas jau ir nedaudz apžuvusi. Tā neiesūks tik daudz taukvielu un arī " kumosiņš" būs stingrāks.
Baltmaizi sagriež tik lielos kubiņos - cik viens kumoss.
Vienā bļodā olu samaisa ar pienu, otrā - cukuru ar kanēli
Pannā izkausē sviestu. Iemērc baltmaizes kubiņus piena un olas maisījumā, nedaudz nospiež lieko pienu un liek uz pannas karstajā sviestā. Kubiņus apcep no abām pusēm, un uzreiz apviļā cukura un kanēļa maisījumā.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām