sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Skandināvu kūka ar pikantām upenēm


recpete-recipe-rudzu-torte-rye-cake

200 °C

13 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 2316 kcal
100 gramos: 286 kcal

Mājās mēs to saucam par Skandināvu kūku, jo pirmo reizi to pagaršoju Zviedrijā.

Visticamāk, recepte tiešām nākusi no Eiropas ziemeļu daļas, kur cieņā ir rupjmaize.

Pagatavošana:

Olu dzeltenumums atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar brūno cukuru.

Rudzu rīvmaizei piemaisa mandeļu miltus, kakao un cepamo pulveri.

Rudzu rīvmaizi iecilā saputotajos olu dzeltenumos.

Saputo olu baltumus un tad tos iecilā olu un rudzu rīvmaizes masā.

Mīklu sadala divās daļās un katru daļu iepilda savā kūkas formā. Biskvītu liek cepties, pēc aptuveni 6 minūtēm cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem un turpina cept. Pēc aptuveni 7 minūtēm pārbauda biskvīta gatavība ar koka irbulīti. Ja, to iedurot biskvītā, pie tā mīkla nepielīp, biskvīts ir gatavs.

Saputo saldo krējumu ar cukuru.

Kad biskvīts atdzisis, sāk kārtot kūku. Uz apakšējās kārtas uzsmērē daļu putukrējuma, virs tā - pikanto upeņu ievārījumu. Ja tāda nav, parastā upeņu ievarījumā iemaisa nedaudz čili vai arī iztiek ar parastu upeņu ievārījumu

Uzliek otru biskvīta kārtu un to nosmērē ar palikušo putukrējumu. Rotā ar sarīvētu šokolādi vai šokolādes glazūru

Šokolādes glazūras pagatvošanu var uzzināt šeit

Upeņu čili džema pagatavošana šeit

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē