Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Mājās mēs to saucam par Skandināvu kūku, jo pirmo reizi to pagaršoju Zviedrijā.
Visticamāk, recepte tiešām nākusi no Eiropas ziemeļu daļas, kur cieņā ir rupjmaize.
Olu dzeltenumums atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar brūno cukuru.
Rudzu rīvmaizei piemaisa mandeļu miltus, kakao un cepamo pulveri.
Rudzu rīvmaizi iecilā saputotajos olu dzeltenumos.
Saputo olu baltumus un tad tos iecilā olu un rudzu rīvmaizes masā.
Mīklu sadala divās daļās un katru daļu iepilda savā kūkas formā. Biskvītu liek cepties, pēc aptuveni 6 minūtēm cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem un turpina cept. Pēc aptuveni 7 minūtēm pārbauda biskvīta gatavība ar koka irbulīti. Ja, to iedurot biskvītā, pie tā mīkla nepielīp, biskvīts ir gatavs.
Saputo saldo krējumu ar cukuru.
Kad biskvīts atdzisis, sāk kārtot kūku. Uz apakšējās kārtas uzsmērē daļu putukrējuma, virs tā - pikanto upeņu ievārījumu. Ja tāda nav, parastā upeņu ievarījumā iemaisa nedaudz čili vai arī iztiek ar parastu upeņu ievārījumu
Uzliek otru biskvīta kārtu un to nosmērē ar palikušo putukrējumu. Rotā ar sarīvētu šokolādi vai šokolādes glazūru
Šokolādes glazūras pagatvošanu var uzzināt šeit
Upeņu čili džema pagatavošana šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām