sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Šokolādes medus kūka


Medus- sokolades-kuka-recepte-recipe

180 °C

12 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 8802 kcal
100 gramos: 344 kcal

Medus kūkas un šokolādes kūkas apvienojums, kas rada jaunu garšas piedzīvojumu.

Saldummīļi krējuma krēmu var aizvietot ar Plombīra krēmu

Pagatavošana:

Katliņā iesit olas, pievieno sāli, 260 g cukura un visu samaisa. Piemaisa kakao, medu, un atkal kārtīgi samaisa. Pievieno sviestu.

Katliņu liek uz uguns, karsē un visu laiku maisa, kamēr sviests un cukurs pilnībā ir izkusis. (Uzvārīt gan nevajag). Karstajā masā iemaisa sodu un aktīvi maisa.

Kad maisīšanas rezultātā putas būs nedaudz noplakušas, masā iesijā miltus un pēc tam tos iemīca mīklā.

Mīklu sadala aptuveni 8 daļās, apsedz ar pārtikas plēvi un noliek ledusskapī atdzesēties vismaz uz stundu.

Kad mīkla atdzisusi, to izņem no ledusskapja un katru daļu izrullē.

Ja vēlas, lai kārtas ir ideāli apaļas, tad mīklu sākotnēji labāk sadalīt 6 daļās un katru daļu izrullēt nedaudz lielāku nekā nepieciešamā forma. Tad formu varēs precīzi izgriezt, savukārt nogrieztās daļas izmantot pēdējo divu kārtu cepšanai.

Katru kārtu cep aptuveni 10 minūtes, bet atšķirībā no parastās medus kūkas, cepuma gatavību pēc krāsas ir daudz grūtāk noteikt, jo kakao dēļ tas ir tumšs. Lai noteiktu gatavību, var paraudzīt cepuma virspusi: ja tā nelīp un ir elastīga, cepums ir gatavs.

Šādi rīkojas, kamēr visas kārtas izceptas.

Krēmam 500 g saldā krējuma saputo ar 200 g cukura. Tad saputotajā masā iemaisa skābo krējumu.

Uz kūkas apakšējās kārtas uzsmērē krēmu, tad uzliek cepuma kārtu, tad atkal krēmu utt, kamēr izlietotas visas kūkas kārtas un viss krēms.

Ja kūkas virsmu vēlas dekorēt ar krēmīgiem kruzuļiem, tad šim nolūkam ir jāgatavo cits krēms, piemēram, no saldā krējuma, krēmsiera un baltās šokolādes. To gatavo šādi: uzkarsē 100 g saldā krējuma, ar to aplej gabaliņos salauztu balto šokolādi. Dūšīgi maisa, līdz šokolāde pilnībā izkususi. Krēmīgo masu liek ledusskapī atdzesēties. Kad krēms ir atdzisis, tajā ieputo krēmsieru un var ķerties pie dekorēšanas.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē