Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Neticami sātīgi un gardi siera plācenīši. Pirmo reizi tos gatavoju kā uzkodu, kas palīdzētu sagaidīt vakariņas. Taču rezultātā īstās vakariņas izpalika, jo plācenīši bija tik sātīgi, ka neviens vairs par kartupeļiem un vistu ne dzirdēt negribēja. Tā mums uzkoda pārvērtās par sātīgām vakariņām.
Plācenīši visgardākie ir silti, tāpēc tos pēc izcepšanas vēlams ielikt kādā traukā, ko var nosegt ar vāku.
Pildījuma gatavošanā var ļaut vaļu fantāzijai, piemēram, izmantot kūpinātu šķiņki, sēnes, saulē kaltētus tomātus utt.
Kefīrā iemaisa cukuru, šķipsniņu sāli, tad pieliek sodu.
120 g siera sarīvē uz smalkās rīves un iemaisa kefīrā.
Maisot mīklu, iesijā miltus, līdz beidzot tā kļūst vijīga un saveļama bumbā.
Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu: sarīvē atlikušo sieru, strēmelītēs sagriež kūpinātu vistu un marinētu papriku.
Mīklu sadala tik daļās, cik plācenīšus vēlas cept. Es dalu astoņās daļās, tad iznāk vidēji lieli plāceņi.
Katru daļu izrullē, vidū uzliek pildījumu, maliņas uzloka uz augšu un vidū savieno, lai mīkla aptvertu pildījumu no visām pusēm.
Plāceni ar mīklas rulli nedaudz saplacina un liek cepties pannā uz vidējas uguns. Plāceni apcep no vienas puses pāris minūtes un no otras puses pāris minūtes.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām