Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Šo krēmu man iemācīja gatavot Rīgas dzirnavnieka kūku meistare Nataļja Lagzdiņa kūku gatavošanas meistarklasē. Izcila kūku meistare un izcils krēms.
Liek visas sastāvdaļas bļodā un, nepārtraukti maisot, karsē ūdens peldē. Gatavošanas procesā svarīgi visu laiku maisīt krēmu ar putojamo slotiņu vai koka karoti.
Karsē un maisa tik ilgi, līdz bļodā krēmam gar malām parādās mazi burbulīši un masa ir nedaudz sabiezējusi, līdzīgi skābā krējuma konsistencei. Krēms šādā konsistencē varētu būt gatavs pēc 8-12 minūtēm.
Noņem bļodiņu no ūdens peldes, pārklāj ar pārtikas plēvi tieši pāri krēmam (nevis bļodas virspusei) un liek vēsumā atdzesēties.
Atdziestot krēms vairāk sabiezēs, pēc tam to var ieliet kādā burciņā vai slēgtā traukā, ko uzglabāt ledusskapī.
Smiltsērkšķu krēms ļoti labi piestāvēs šokolādes desertiem.Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām