Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Augļu biezeni puto ar 50 g cukura un pēc pāris minūtēm, nepātraucot putošanu, pievieno olu baltumu un turpina putot.
Cukura sīrupam ūdeni vāra kopā ar 350 g cukura. Kad sīrups uzkarsis, tam pievieno agararu, kas ir sajaukts ar 50g cukura un turpina vārīt, līdz sīrups sasniedzis 110 grādu temperatūru. Tad pārbauda sīrupa konsistenci: ja tas ir joprojām ir tik šķidrs kā ūdens, vēl pavāra, bet, ja tas no karotes stiepjas, tad ir gatavs.
Karsto cukura un agaragara sīrupu tievā strūkliņā lej miksera bļodā, kurā putojas biezenis. Puto vēl kādas 10 minūtes, līdz masa sabiezē.
To siltu pilda konditorejas maisiņā un uz cepampapīra izspiež vēlamās formas zefīrus. Zefīrus atstāj apžūt aptuveni uz 8 stundām, tad apkaisa ar pūdercukuru, noņem no cepampīra un saspiež ar aizmugurēm kopā.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām