Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Ievārījums no plūmēm? No plūmēm un brūklenēm? Nē! No tomātiem!
Tomātus noblanšē (uzlej karstu ūdeni, tad strauji atdzesē) un novelk miziņu. Tomātiem izņem sēklotni, bet mīkstumu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu vai sablederē viendabīgā masā.
To ielej katlā un liek vārīties, pievienojot krustnagliņas un kanēļa standziņu. Kad tomātu masa sāk vārīties, pievieno ievārījuma cukuru.
Citronam norīvē mizu un izspiež sulu. Tā kā tomātu garša dažādām šķirnēm mēdz atšķirties, citrona sula jāpievieno pakāpeniski, lai ievārījums nebūtu par skābu. Ievārījums jāvara 10 minūtes. Īsi pirms vārīšanās beigām, pievieno norīvēto citrona miziņu.
No gatavā ievārījuma izmakšķerē krutsnagliņas. Kanēļa standziņu, ja vēlas, var atstāt. Karsto ievārījumu sapilda tīrās burkās.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām