Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Riekstiņi ir vieni no maniem mīļākajiem cepumiem, ko atceros kopš bērnības. Toreiz gan veikalos nevarēja nopirkt vārītu iebiezināto pienu. Mamma priecājās, ja varēja dabūt iebiezināto pienu ar cukuru un tad bundziņu ilgi vārīja, lai iegūtu gotiņkonfektei līdzīgo masu pildījumam.
Riekstiņus var cept ne tikai no smilšu mīklas, bet arī no tai līdzīgām mīklām, piemēram, piparkūku mīklas.
Arī pildījumu var dažādot, piemēram vārītu iebiezināto pienu samaisot ar blenderētām rumā mērcētām žāvētām plūmēm, vai arī katrā cepumu riekstā noslēpjot pusīti īstā rieksta.
Arī tad, ja nav riekstiņu formas, var tikt pie šiem garšīgajiem cepumiem. Smilšu mīklu izrullē, izspiež apaļas vai citas formas cepumus un tos cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 7 līdz 10 minūtes. Kad cepumi gatavi, starp pusītēm iesmērē vārītu iebiezināto pienu.
Riekstiņus cep no smilšu mīklas. Lai to pagatavotu, sviestu saputo ar cukuru. Pēc tam masai pieputo olas. Izsijātos miltos iemaisa šķipsniņu sāls, izveido bedrīti, ieliek tajā saputoto masu un ātri sajac.
Mīklu saveļ bumbā,ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atdzesēties vismaz uz stundu.
Pēc stundas izņem mīklu no ledusskapja un pa nelielai piciņai iespiež riekstiņu formās. Tās liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, cep aptuveni 15 minūtes, tas ir, līdz brīdim, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni.
Formiņas atdzesē un izņem cepumus. Katrā cepumā iesmērē vārītu iebieiznāto pienu un saliek divas pusītes kopā.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām