Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Itālijas konditori, nezaudējot humora izjūtu pat Itālijai tik skarbajā karantīnas laikā, sākuši cept kūciņas, kas atgādina bēdīgi salveno koronavīrusu Covid-19. Iedvesmojoties no viņiem, šī ir mana versija par Covid-19 - augļu želejas kūciņa uz biskvīta pamatnes.
Šīs kūciņas var gatavot arī no mellenēm vai citām ogām.
Kūciņas veidotas no vairākām kārtām: apakšējā biskvīts, virs tā aprikožu džems, ko nosedz želejas puslode. Lai kūciņa izskatītos pēc Covid-19 vīrusa, tā izgreznota ar cukura dekoriem.
Biskvītam olas sapuro ar cukuru līdz cukurs pilnībā izšķīdis. Olu masā iesijā miltus un uzmanīgi tos iecillā. Biksvīta masu uzlej uz cepamās plāts un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cepuma gatavību pārbauda, iedurot tajā koka irbulīti. Ja pie tā nekas nepielīp, tad biksvīts ir gatavs. No gatavā biskvīta ar glāzes vai kādas citas formas palīdzību izspiež aplīšus.
Želejai katlā ieliek zemenes (svaigas vai saldētas) un sablederē. Ogu masai pievieno agar-agaru. Ja ogas ir par skābu, pēc garšas var pievienot ar cukuru. Katlu liek uz uguns un uzvāra. Pēc vārīšanās sākuma pavāra vēl 2 minūtes, tad katlu noņem no uguns un karsto masu salej formiņās. Kad masa ir atdzisusi, formiņas ieliek ledusskapī līdz galīgai sastingšanai.
Kad zemeņu puslodes sastingušas, tās izņem no formiņām. Uz biskvīta pamatnes uzsmērē aprikožu ievārījumu, uzliek želejas puslodi un dekorē ar cukura dekoriem.
Ja ir bažas par agar-agara lietošanui, ir vērts ielūkoties šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām