Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Enerģijas batoniņus viegli pagatavot pašu rokām, turklāt tādus, kādus paši vēlas.
Tā kā batoniņi netiek cepti, tad to pagatvošanā labāk izmantot ātri vāramās pāslas - auzu, griķu, četru graudu vai kādas citas pārslas, kas nu katram labāk iet pie sirds. Pārējais - žāvēti augļi, rieksti, sēklas, koksriekstu skaidiņas - pēc katra paša vēlmēm.
Katlā ieliek sviestu un medu. To kausē uz nelielas uguns. Kad sviests un medus pilnībā izkusis, karstajā masā iemaisa ātri vāramās pārslas un, nenoņemot katlu no uguns, enerģiski maisa (aptuveni 5 minūtes). Tad masā iemaisa kokosriekstu skaidiņas, žāvētus augļus, sēklas un atkal maisa, līdz masa atlec no katla malām.
Silto masu uzklāj uz cepampapīra, to noklāj ar otru cepampapīru un viegli izrullē.
Virsējo cepampapīru noņem nost un ar asu nazi vai picas nazi sagriež strēmelēs.
Batoniņus ieliek ledusskapī, lai tie ātrāk sastingst.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām