Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Krēms no āboliem - saldskābs un atsvaidzinošs.
Cukura un krējuma daudzums ir variējams atkarībā no ābolu šķirnes un katra paša vēlmēm - ja krēmu vēlas saldāku un maigāku, jāpieliek vairāk cukura un mazāk ābolu. Savukārt, ja ir vajadzība pēc skābāka krēma, ko smērēt, piemēram, kūkās skāba ievārījuma vietā, tad attiecīgi var palielināt ābolu daudzumu.
Ābolus nomizo, tiem izgriež serdes. Katliņā ielej nedaudz ūdens un tajā ieliek nomizotos ābolus ( aptuveni 300g). Vāra, kamēr āboli izšķīduši vai gandrīz izšķīduši. >
Pieliek cukuru un uz mazas uguns turpina vārīt aptuveni 5-10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.
Kad biezenis gatavs, karstam pieliek sviestu un samaisa.
Biezeni nedaudz atdzesē un tajā iemaisa skābo krējumu.
Krēmu atdzesē. Kad tas atdzisis, ieliek to ledusskapī uz vairākām stundām.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām