Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Biešu maizītes tās intensīvās krāsas dēļ piestāv valsts svēkiem. Tomēr jārēķinās, ka biešu garša pavisam nedaudz būs jūtama.
Bļodā vai citā traukā sadrupina raugu un uzber tam cukuru. Citā bļodā ieber miltus, sāli, cepamo pulveri un samaisa visas sausās sastāvdaļas. Blenderī sablendē novārītas sarkanās bietes, pielej siltu ūdeni, eļļu.
Biešu masai pievieno aktivizējušos raugu un tajā iesijā sausās sastāvdaļas. Visu dūšīga mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ja nepieciešams, pieliek vēl nedaudz miltus. Mīklu saveļ bumbā, pārklāj ar dvieli un atstāj uzrūgt aptuveni 1 līdz 2 stundas (rūgšanas laiks atkarīgs no temperatūras tepā.)
Kad mīkla uzrūgusi, no tās izveido bumbiņas. Tās pārklāj ar dvieli un vēlreiz uzraudzē aptuveni 10 minūtes.
Bumbiņas cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (cepšanas laiks atkarīgs no maizīšu lieluma).
Gatavas maizītes atdzesē un tad pārgriež tās horizontāli uz pusēm.
Krēmam saputo svaigo sieru ar kausēto sieru un iegūto masu iesmērē starp biešu maizīšu pusītēm.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām