sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Siļķe kažokā


recepte-silke-kazoka

°C

min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 2879 kcal
100 gramos: 161 kcal

Pagatavošana:

Kartupeļus, burkānus un bietes izvāra ar visu mizu. (Bietes labāk vārīt atsevišķā katlā, burkānus un kartupeļus var vārīt vienā katlā, tikai jārēķinās, ka burkāni parasti jāvāra ilgāk.) Kad izvārītie dārzeņi atdzisuši, tiem novelk mizu un pašus dārzeņus sarīvē.

Novāra olas. Atdzisušas noloba un arī sarīvē.

Siļķi sagriež mazos gabaliņos, bet siļkes marinādē ieber gabaliņos sagrieztu sīpolu.

Uz lēzena šķīvja uzliek kūkas formas gredzenu ar noņemamām malām vai arī speciālu gredzenveida formu. Šķīvja vidū ieliek bļodu vai kādas mazākas kūkas formas gredzenu.

Apakšējā kārtā liek sarīvētos kartupeļus un ar karoti tos saplacina, lai tie labāk turētu formu, kad noņems sānus. Uz kartupeļiem uzspiež majonēzes restīti.

Nākamajā kartā liek sarīvētus burkānus, arī tos nolīdzina, un pārziež ar majonēzes restīti.

Tākāk seko siļķes un marinētu sīpolu kārta, kas aizdarīta ar majonēzi.

Virs siļķes kārto sarīvētu biešu kārtu, ko noslēdz ar majonēzes restīti.

Siļķi kažokā noslēdz ar sarīvētu olu. Šādi sagatavoto kārtojumu ieliek ledusskapī vismaz uz pāris stundām. Pirms pasniegšanas noņem sānu malas un izņem viduci. Rotā ar zaļumiem.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē