sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Ķirbju rulete


recepte-kirbju-rulete

180 °C

30 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 3120 kcal
100 gramos: 247 kcal

Ķirbis ruleti padara skaisti dzeltenu un sulīgu.

Pagatavošana:

Ķirbi sagriež gabaliņos. Kaltiņā ielej nedaudz ūdeni, ieber ķirbi un liek vārīties. Vāra, kamēr ķirbji kļūst mīksti. Nolej lieko ūdeni, ķirbjus sabenderē un ķirbju biezeni atdzesē.

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus saputo ar 75 g cukuru, olu baltumus - ar škipsniņu sāls. Olu dzeltenumiem pievieno 150 g ķirbju biezeni un samaisa. Ja ir vēlme, var piespiest 1 edk citrona sulas vai pierīvēt citrona miziņu.

Citā bļodā miltus samaisa ar cepamo pulveri un ingvera pulveri. Miltu masu iemaisa olu dzeltenuma masā. Pēc tam tajā iecilā olu baltumus.

Biskvītu izklāj cepešpannā un cep aptuveni 30 minūtes 180 grādos. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja to iedurot biskvītā, pie tās nekas nepielīp, biksvīts ir gatavs.

Gatavo biskvītu karstu uzliek uz mitra dvieļa un satin ruletē.

Kad biskvīts atdzisis, to atrullē vaļā. Tajā iesmērē dzērveņu ievārījumu un krēmu.

Krēmu gatavo, saputojot Mascarpone sieru ar saldo krējumu un 30 g cukura.

Ruleti ieliek ledusskapī uz vismaz pāris stundām.

Pirms pasniegšanas izrotā ar krēma cepurītēm.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē