sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Pildītās piparkūkas


recepte-pilditas-piparkukas

180 °C

10 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 5021 kcal
100 gramos: 261 kcal
Pildītos cepumus var cept gan no šīs, gan no citas piparkūku vai cepumu mīklas.

Pagatavošana:

Pirms ķerties pie piparkūku mīklas gatavošanas, jāizvāra kafija. Vajadzēs aptuveni 200 ml. Kafijas vietā var izmantot arī ūdeni.

Piparkūku mīklai uz sausas pannas uzber cukuru un karsē, kamēr cukurs pilnībā izkusis un karamelizējies. Pannu noņem no uguns, nedaudz padzesē un karstajā karamelē uzmanīgi ielej nedaudz karstas kafijas. Kafiju iemaisa karamelē un pielej vēl nedaudz kafijas un atkal samaisa. Tā rīkojas, kamēr visa kafija iemaisīta.

Pannu uzliek atpakaļ uz uguns un karameles masā ieliek margarīnu. Karsē, kamēr margarīns izkusis.

Atsevišķā bļodā olu samaisa ar krējumu un garšvielām.

Lielā bļodā, kurā paredzēts maisīt mīklu, iesijā miltus, sāli, sodu un visu samaisa. Miltos pamazām ielej karsto karameli, iemaisot to miltos. Mīklā iemaisa arī olu un krējuma masu. Mīklu samīca. Ļauj tai pastāvēt un pilnībā atdzist. Tikai tad, ja nepieciešams, iemaisa vēl nedaudz miltu. Gatavu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī nostāvēties.

Kad pienācis piparkūku cepšanas laiks, mīklu izrullē. Ar glāzi vai formu izspiež aplīšus, tajos zvaigznītes. Izspiesto formu uzliek uz otra aplīša vai arī vienkāršāk - uz izrullētas mīklas un ar glāzi izspiež otrreiz aplīti.

Katras piparkūkas viduci pilda ar ķiršu ievārījumu.

Pildītās piparkūkas cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 7-10 minūtes.

Ja ir vēlēšanās, gatavas piparkūkas var pārkaisīt ar pūdercukuru, ievārījuma vietu aizklājot ar papīru.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē