Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Ja nav piejemas jau gatavs ķirbju biezenis, tad aptuveni 250 g ķirbja sagriež nelielos gabalos, uzlej nedaudz ūdens un vāra, kamēr ķirbis mīksts. Lieko ūdeni nolej, ķirbi nedaudz atdzesē un sablenderē biezenī.
Olas viegli saputo ar šķipsniņu sāls, olu masā iemaisa 200 g ķirbju biezeņa. Ķirbju olu masā iemaisa miltus, un tad pa druskai pielej pienu, maisot, lai neveidojas kunkuļi. Pašās beigās pielej 2 ēdmakarotes eļļas un mīklu izmaisa.
Pankūkas cep uz sakarsētas pannas. Pirmajai pankūkai pannu iesmērē ar eļļu, lai tā nepielīp. Nākamajām to vairs nevajadzēs darīt. Pankūkas uz pannas liek ar karoti vai mazu kausiņu un ar tās pašas karotes otru pusi izlīdzina pa visu pannu. Kad apakšpuse apcepusies, pankūku apgriež otrādi, un cep, kamēr arī otra puse ir apcepusies.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām