Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Viegli pagatavojams deserts, kuru var variēt katrs pēc sirds patikas. Žāvētu plūmju un aprikožui vietā likt citus žāvētus augļus, pievienot riekstus, sukādes utt. Ja ir plānots ar šo gardumu cienāt bērnus, augļus noteikti nevajag mērcēt alkoholā.
Žāvētās plūmes un aprikozes aplej ar rumu. (Ja žāvētie augļi ir sausi un izžuvuši, tos pirms tam izmērcē karstā ūdenī).
Olas saputo ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu, miltus. Visu samīca mīklu, sadala 2-3 daļās un sasaldē.
Izņem mīklu no saldētavas, sarīvē uz rupjās rīves un mīklas skaidiņas izklāj uz cepešpannas plānā kartiņā. Visticamāk, nāksies cept vairakos piegājienos, ja vien nav ļoti liela panna un cepeškrāsns. Cep 160 grādos apmēram 10 minūtes, līdz iegūst zeltainu krāsu. Izceptās skaidiņas atdzesē.
Žāvētās plūmes un aprikozes sagriež nelielos gabalos.
Izceptās skaidriņas sajauc ar vārītu iebiezināto pienu un gabaliņos sagrieztajiem žāvētajiem augļiem. Mazu izklāj cepamajā form'vai kādā citā traukā un ieliek ledusskapī sastingt.
Kad masa sastingusi, to pārklāj ar izkausētu šokolādi, un vēlreiz ieliek uz brīdi ledusskapī.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām