Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Viegli pagatavojama kūka, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem.
Olas saputo ar balto un brūno cukuru.
Izkausē sviestu. Kad tas padzisis, pievieno saputotajām olām ar cukuru.Burkanus un ābolus nomizo un sarīvē. Tad sarīvēto masu iemaisa olu un sviesta masā.
Tajā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un garšvielām. Žāvētos augļus un sukādes apviļā kartupeļu miltos un iecilā mīklā. Ja žāvētie augļi ir cieti un sažuvuši, tos iepriekš izmērcē karstā ūdenī. Ja kūka paredzēta tikai pieaugušajiem, tad žāvētos augļus var izmērcēt rumā.
Visoptimālāk kūku cept aptuveni 24-26 cm lielā formā. Cep aptuveni 50 minutes 180 grādu temperatūrā. Kūkas gatavību, kā parasti, pārbauda ar koka irbulīti.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām