sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Pilngraudu pīrādziņi


recepte-pilngraudu-piradzini

180 °C

15 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 5531 kcal
100 gramos: 362 kcal

Mūsmāju mīļākie pīrādziņi - pīrādziņi ar raksturu.

Miltu propocijas var katrs variēt pēc savas patikas. Oriģinālā receptē 50% ir kviešu milti, 25% pilngraudu kviešu milti un 25% pilngraudu auzu milti. Bet, ja ir vēlme pēc maigākiem pīrādziņiem, tad kviešu miltu īpatsvaru var palielināt, bet pilngraudu miltu - samazināt.

Pagatavošana:

Katliņā liek sildīties pienu, šķipsniņu sāls un sviestu. Kad sviests ir izkusis, katliņu noņem no uguns, pielej eļļu un noliek atdzesēties. Šķidrumam ir jāatdziest līdz mērenam siltumam.

Krūzītē vai bļodiņā iedrupina svaigo raugu un uzber ēdmakaroti cukura. Pēc kāda laika raugu apmaisa, līdz tas kļuvis šķidrs.

Bļodā ieber miltus. Tajos iztaisa bedrīti, tajā ielej šķidrumu un iemaisa izšķīdušo raugu. Šķidrumu iemaisa miltos un mīca līdz izveidojas spīdīga un elastīga mīkla. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj uzrūgt.

Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu. Sasmalcina sīpolu, sagriež speķi kubiņos, pievieno maltus melnos piparus

Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz saplacina, izņem no bļodas, liek uz galda virsmas, kas apbērta ar miltiem, un izrullē.

Ar glāzes maliņu vai apaļu cepumu formiņu mīklā izspiež aplīšus, katrā no tiem liek pa tējkarotei pildījuma, aplīti pārloka uz pusēm, un maliņas ar pirkstiem cieši saspiež kopā.

Pīrāgus liek uz cepampannas, vēl pēdējo reizi pārklāj ar dvielīti un atstāj uz kādām 15 min uzrūgt, tad pirms cepšanas tos pārsmērē ar sakultu olu, liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-15 min, līdz pīrāgi ir glīti apbrūnējuši.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē