sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Piena punšs Ziemassvētkiem


°C

min

cm

8 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 2236 kcal
100 gramos: 154 kcal

Amerikāņi un kanādieši Ziemassvētkos dzer olu un piena punšu - Eggnogu.

Šo recepti atradu strap slavenā britu šefpavāra Džeimija Olivera receptēm.Tiesa, tā ir nevis viņa, bet gan viena no viņa atzīto autoru - Mereditas Stīlas - receptēm. Pats Džeimijs priekšroku dod šokolādes piena punšam.

Pagatavošana:

Katliņā ielej pienu, saldo krējumu, ieliek kanēli, vaniļas pāksti, svaigi rīvētu muskatriekstu un uzliek vārīties.

Tiklīdz piens uzmet pirmo burbuli, tā katliņu noņem no uguns.

Bļodā sakuļ olas dzeltumu ar cukuru.

Saputotajā olas dzeltenumā lēni ieputo piena maisījumu.

Kad masa kļuvusi samtaina, pievieno rumu un masu ieliek ledusskapī atdzesēties. (Dzesēšanas procesu gan nevajag izstiept ilgāk nekā 3 diennaktis.

Pirms pasniegšanas saputo olu baltumus un maigi iemaisa piena masā. Dekorē ar svaigi sarīvētu muskatriekstu, bet krāšņumam - ar dzērvenēm.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē