Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Biskvītam 4 olas saputo ar 60 g cukura. Saputotā masā iesijā 50 g miltus un viegli samaisa.Biskvītu liek cepties 200 grādos, aptuveni 15 minūtes. Gatavu izņem no formas un, apgāztu otrādi, uzliek uz restītēm atdzesēties.
Zefīra kārtai vāra cukura sīrupu no 40 g ūdens un 00 g cukura. Paralēli tam 2 olu baltumus saputo ar sāli. Kad sīrupa temperatūra sasniegusi 118 grādus pēc Celsija, to tievā strūkliņā lej klāt olu baltumiem, ko turpina putot. Olu baltuma masu uzliek uz cpampapīra un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī un aptuveni 1 stundu 100 grādos pēc Celsija. Zefīra kārtai ir jābīt mīkstai.
No kopējā ogu vai augļu daudzuma noņem daļu rotāšanai (200g). Ogu krēmam olu dzeltenumus (4 gab) saputo ar cukuru (60g) , iemaisa miltus (33g) . Katliņā uzkarsē pienu (200g) ar vaniļas pāksti. Vaniļas pāksti izņem no piena, pāgriež uz pusēm un izkasa sēkliņas. Tās iemaisa atpakaļ pienā.Pienā iemaisa saputotās olas un, nepārtraukti maisot, liek ūdens peldē karsēties.
Kad masa sabiezē, to izņem no ūdens peldes un noliek atdzesēties.
Padzisušā, bet vēl siltā piena maisījumā ieputo sviestu un pēc tam - 500 g sablenderētas ogas.
Ja krēms ir par šķidru, tad aukstā ūdenī iemērc želatīnu. Kad tas uzbriedis, uzkarsē100 g piena un izkausē tajā želatīnu. Pienu atdzesē un iemaisa krēmā.Atdzisušo biskvītu pārgriež horizontāli un pusēm. Vienu biskvīta kārtu liek apakšā, tai virsū uzsmērē ogu krēmu. Tad uzliek zefīra kārtu, uz tā - ogu krēmu. Kūku noslēdz ar biskvīta kārtu. Kūkas augšpusi un sānus nosmērē ar krēmu, dekorē ar ogām.
Ja ir bažas par želatīna lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar kādu citu recinātāju, piemēram, agar-agaru, ir vērts ielūkoties šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām