sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Šveices bezē sviesta krēms


°C

min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4236 kcal
100 gramos: 430 kcal

Pagatavošana:

7 olu baltumus (aptuveni 210 g) ar cukuru karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz temperatūra sasniedz 60 grādus pēc Celsija.

Tad bļodu no ūdens peldes izņem un tupina kulšanu, l idz izveidojas stingras un spīdīgas putas.

Kad olu baltums saputots ar cukuru un maisījums atdzisis līdz istabas temperatūrai, pieputo sviestu pa mazam gabaliņam.

Turpina putot, līdz izveidojas stingra uzputota masa.

Lai krēms izdotos, svarīgi ir ievērot temperatūru:

  • Olu baltumus karsēt tikai līdz 60 grādiem pēc Celsija,
  • Sviestu sākt putot klāt tikai tad, kad olu masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai,
  • Sviestam ir jābūt mīkstam, bet ne izkusušam, un istabas temperatūrā.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē