sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Itāļu Ziemassvēku kūka - Panettone


recepte-panettone-kuka-cake-recipe

180 °C

25 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 6129 kcal
100 gramos: 354 kcal

Itālijā panettoni Ziemassvētkos ceļ galdā jau kopš 15. gadsimta. Tā ir kūka, ko varētu rakstīt ar lielo burtu un arī burtiskā tulkojumā no itaļu valodas, tā nozīmē "lielā kūka".

Tradicionāli to cep augstā konusa cepmaveidnē, lai tās augstums sasniegtu 20-30 cm - cik nu kuram cepējam ambīcijas ir lielas.

Izcilais maizes un kūku cepējs - populārā beķeru šova "Great British Bake Off" tiesnesis Pols Holivuds iesaka panettoni raudzēt lēni - tas ir, ilgi zemā temperatūrā.Tikai tā var iegūt kūkas zīdaino konsistenci. Nekāda ātrā ķīmija to nepaveikšot.

Pagatavošana:

Žāvētiem augļiem (ķiršiem, rozīnem, upenēm) uzlej liķieri un ļauj stundu ievilkties.

Raugam pieber cukuru, pielej siltu pienu un atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs izšķīst. Citā bļodā ieber nedaudz miltus, tad pievieno izšķīdināto raugu, vēl nedaudz miltus un visu samaisa. Pievieno olas, mīkstu sviestu un visu samaisa. Pieber vēl nedaudz miltus, sāli un atkal samaisa. No žāvētiem augļiem notecina liķieri un arī tos pievieno mīklai. Mīklu vēl nedaudz pamīca, pievieno mandeles,un pa druskai pievieno atlikušos miltus. Kad mīkla vairs nelīp pie rokām, miltus vairs klāt neber, lai mīkla nebūtu par smagu.

Mīklu ieliek bļodā,pārklāj ar plēvi un ieliek ledusskapī vai citā vēsā telpā. Mīkla jārūgst aptuveni 8-10 stundas.

Kad mīkla atpūtusies, to ievieto ietaukotā kūkas formā ar augstām malām (vismaz 20 cm augstumā) un liek raudzēties siltumā aptuveni 2 stundas. (Mīklai ir jāuzrūgst vismaz divtik augstai).

Tad kūku liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrānī aptuveni uz 25 minūtēm. Pirms kūku izņemt no cepeškrāsns, gatavība jāpārbauda ar koka skaliņu vai irbulīti. Ja to iedurot kūkā, pie tā mīkla nepielīp, panettone ir gatava.

Gatavu, bet vēl siltu kūku pārsmērē ar liķiera un sviesta maisījumu.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē