Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Mīklai bļodā iesijā miltus, pieliek cepamo pulveri, sāli. 100 g aukstu sviestu iekapā miltos (ērtības dēļ sviestu var sarīvēt uz rupjās rīves un tad iemaisīt miltos). 2 olu dzeltenumus saputo ar 50g cukura un tad iemaisa mīklā. Mīklu saveļ bumbā un ieliek ledusskapī atpūsties.
Gatavo citronu krēmu: norīvē mizu no citroniem. Norīvētās mizas katliņā samaisa ar medu. Medus masai pieliek 50 g sviesta, 2 veselas olas, no citroniem izspiestu sulu, škipsniņu sāls, un katliņu liek uz uguns. Visu laiku maisot, medus citronu masu uzkarsē, un turpina karsēšanu uz mazas uguns, visu laiku maisot. Kad masa sāk biezēt, katliņu noņem no uguns un noliek atdzesēties.
Pildījumam saputo saldo krējumu viegās putās, pievieno svaigo sieru, 30 g cukura un saputo, līdz cukurs izšķīdis. Pēc garšas pievieno citronu krēmu. Dažreiz ir jāpliek viss krēms, dažreiz tikai daļa - tas atkarīgs no citronu skābumu katra paša garšas kārpiņām. Pašās beigās pievieno sarīvētu ingveru.
Ledusskapī atdzisušo mīklu izrullē un ieklāj mīklas formā. Ielej citrona krējuma masu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Kamēr tarte cepas, 2 olu baltumus saputo ar 50 g cukura. Kad tarte ir cepusies aptuveni 25 minūtes, to izņem no cepeškrāsns un uz kūkas virsas uzliek saputoto olbaltumu. Kūku ieliek cepeškrāsnī vēl aptuveni uz 10 minūtem.
Citrona krēmā medus vietā var izmantot cukuru, ņemot 150 g cukura uz 2 olām.
Oriģinālā citrona krēma recepte apskatāma šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām