sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Līgo kūka


recepte-ligo-midsummer-recipe

180 °C

20 min

cm

h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 4744 kcal
100 gramos: 328 kcal
Pagatavošana:

Biskvītam olas saputo ar 100 g cukura. Tad saputotajā masā iesijā miltus.

Biskvītu liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.

Biskvīta gatavību pārbauda, iedurot koka koka irbulīti: ja to iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.

Kad biskvīts gatavs, to atdzesē un vēlāk pārgriež horizontāli uz pusēm.

Melleņu krēmam melleņu biezeni ieliek katliņā, pievieno olu dzeltenumus, 100 g cukura un karsē, visu laiku maisot. Kad parādās pirmie burbuļi, katliņu noņem no uguns (melleņu masai neļauj sākt vārīties) un pieputo sviestu. Noliek atdzesēties

Atdzisušam pieputo Maskarpones sieru.

Kārto kūku: uz apakšējās biskvīta kārtas uzsmērē pusi krēma, tad uzliek otru pusi biskvīta un virsu nosmērē ar atlikušo krēmu.

Ieliek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē