Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Samtaini maiga un izsmalcināta - tieši tāda ir šī kūka. Tā gatavota no makarūnu cepumiem, tik lieliem kā kūkas forma, un melleņu krēma.
Melleņu vietā var izmantot jebkuras citas ogas.
karstā vasaras dienā 3-4 stundas pirms pasniegšanas kūku var ielikt saldētavā. Iznāks gandrīz kā saldējuma torte.
Ja iepriekš ir bijusi slikta pieredze ar makarūnu cepšanu vai arī to darāt pirmo reizi, ir vērts ielūkoties šeit
Makarūniem mandeļu miltus, pūdercukuru, šķipsniņu sāls sajauc un izsijā. Istabas temperatūrā vismaz pāris stundas noturētus olu baltumus (90 g ) saputo ar otru šķipsniņu sāls līdz noturīgām putām. Tad pievieno 40 g cukuru un turpina kult, līdz masa ir tik stingra, ka nekrīt no bļodas ārā. Ja ir vēlme, šajā brīdī var pievienot pārtikas krāsvielu.
Olu baltumiem pievieno trešdaļu no miltu maisījuma un samaisa. Tad pievieno otru trešdaļu miltu, samaisa un pēc tam atlikušos miltus un atkal samaisa, līdz ar maisāmo karoti vai lāpstiņu var uzzīmēt burtus.Ar kūku dekorējamo maisiņu cepešpannā uz cepamā papīra uzspiež divus apļus - katru tik lielu, cik liela būs kūka. Cepumu pannu vairākas reizes uzsit pa galdu, lai atbrīvotu no gaisa burbulīšiem un cepumus atsāj apkalst (aptuveni uz 30 minūtēm). Cepties liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 15-20 minūtes.
Krēmam želatīnam uzlej 80 g ūdens un noliek uzbriest. Pa to laiku saputo saldo krējumu ar 160 g cukuru, pieputo Mascarpones sieru. Katliņā ielej pienu un uzkarsē. Katliņu noņem no uguns, karstajā pienā iemaisa uzbriedušo želatīnu un maisa, kamēr želatīns pilnībā izkusis. Kad piena želatīna masa atdzisusi to iemaisa saldā krējuma un siera masā. Citā traukā sablenderē 300 g mellenes un tad tās iemaisa krēmā.
Kārto kūku: kūkas formā ar noņemām malām apakšā liek vienu lielo makarūnu cepumu, uz tās uzsmērē pusi krēma, tad uzliek otru cepumu un uzsmērē atlikušo krēmu. Kūku ieliek ledusskapī sastingt.
Pēc pāris stundām vai vēlāk gatavo melleņu glazūru: 100 g mellenes sablenderē, samaisa ar 50 g cukuru un olu dzeltenumiem. Masu ielej kaliņā un karsē. Kad tā uzkarsusi, tajā iemaisa sviestu un noņem no uguns. Glazūru atdzesē, kūkai noņem sānus un uzlej glazūru. Ieliek atkal ledusskapī atdzesēties.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām