Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Biskvītam 3 olas saputo ar 45 cukuru. Saputotajā masā iemaisa izsijātus miltus
Biskvīta masu ielej kūkas formā un liek cepties.
Gatavo citrona krēmu: norīvē citronu mizu un izspiež sulu. 180 g cukura samaisa ar 2 olām, sviestu, izspiesto citrona sulu, norīvēto citrona mizu. Liek vārīties uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz krems sāk biezēt. Tad to atdzesē.
Pirms ķerties pie medus krēma un ogu želejas gatavošanas, iemērc želatīnu aukstā ūdenī.
Medus krēmam liek medu katliņā un vāra uz mazas uguns, kamēr tas karamelizējas.
Noņem katlu no uguns un pievieno pienu.Olu dzeltenumus saputo ar 15 g cukura un sāli un iemaisa karstajā medus piena maisījumā.
Katlu liek atpakaļ uz uguns un maisot karsē, kamēr krems sāk biezēt. Tad noņem no uguns, iemaisa pusi želatīna, un atdzesē.
Saputo saldo krējumu un tajā uzmanīgi iecilā medus masu.
Sāk kārtot torti. Apakšā liek biskvīta kārtu, tad citrona krēmu, tad medus krēmu un ieliek ledusskapī sastingšanai.
Kad kūkas virskārta ir sastingusi, gatavo melleņu virskārtu: pusi melleņu uzber uz kūkas, otru pusi izspiež sulā. Melleņu sulu liek vārīties, pieliek 125 g cukuru. Karstai sulai pieliek atlikušo želatīnu un atdzesē.
Kad želeja atdzisusi, to uzlej uz kūkas un liek atpakaļ ledusskapī atdzesēties.
Ja ir bažas par želatīna lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar kādu citu recinātāju, piemēram, agar-agaru, ir vērts ielūkoties šeit
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām