Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Maizi var izcept arī no ķirbjiem un sūkalām. Protams, bez miltiem un rauga neiztikt, bet tieši ķirbis un sūkalas dod skaisto krāsu un patīkamo tekstūru
Siltu ķirbju biezeni samaisa ar siltām sūkalām, pielej eļļu, pieber cukuru un sauso raugu.
(Pirms bērt klāt raugu, jāpārliecinās, vai masa nav par karstu. Pie 50 grādu temperatūras raugs iet bojā.)Citā bļodā miltus sajauc ar sāli un tad tos iesijā ķirbju masā, pamazām maisot un beigās arī mīcot mīklu. Bļodu ar mīklu apsedz ar dvieli un atstāj rūgt aptuveni 1,5 stundas.
Uzrūgušajā mīklā iemaisa sēklas un no mīklas izveido kukulīšus (ja nepieciešams, izmanto vēl miltus) vai arī mīklu ieliek cepamā formā ar augstām malām. Tāpat šo maizi var cept maizes krāsniņā.
Cep aptuveni 1 stundu un 15 minūtes līdz kukulītis kļuvis zeltaini brūns.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām