Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Katliņā karsē cukuru un medu, tam pievieno sviestu un intensīvi maisa.
Kad cukurs un medus samaisīts ar sviestu, pievieno sodu, joprojām intensīvi maisot.Tas ir jādara līdz brīdim, kamēr masa kļūst brūna.Tad to var noņemt no uguns un pievienot garšvielas.
Krējumu samaisa ar olu un iemaisa atdzisušajā sviesta medus masā.
Pievieno miltus un samīca mīklu. Gatavo mīklu uz pusstundu atstāj atpūsties. Mīklu izrullē un ar formiņām izspiež vēlamo izskatu. Katrā piparkūkā ar mazāku formiņu izspiež viduci.
Katrā piparkūkā ieliek mazu marmelādes gabaliņu.
Cep aptuveni 7 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Izceptās piparkūkas uzreiz no cepampīra nost neņem. Pagaida, lai atdziest. Atdziestot, izkususī marmelāde sacietēs.
Šādas piparkūkas var cept no ikvienas piparkūku mīklas, piemēram, no medus piparkūku mīklas
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām